Transport Online - Man met hakmes neergeschoten en overleden in Etten-Leur

Man met hakmes neergeschoten en overleden in Etten-Leur

Man met hakmes neergeschoten en overleden in Etten-Leur
12-03-2019 12:39 | Binnenland | auteur ANP

ETTEN-LEUR - [update 12:30] De man die dinsdagochtend in Etten-Leur door de politie werd neergeschoten, is overleden. Het gaat om een 57-jarige inwoner van de Noord-Brabantse plaats.

De man werd neergeschoten omdat hij agenten bedreigde met een hakmes. Dat gebeurde rond 08.00 uur aan de Muldersweg. Agenten waren afgekomen op een melding dat er een verwarde man met het wapen op straat liep. Deze melding kwam van twee mensen die door de man bedreigd waren. Toen de politie de man aantrof, gedroeg hij zich ook agressief tegenover de agenten, negen in totaal.

De politie loste een waarschuwingsschot. Toen dit niet hielp, werd de man neergeschoten. Hij werd in zijn buik geraakt. Een traumahelikopter ging ter plaatse voor hulpverlening. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was nog wel aanspreekbaar toen hij werd afgevoerd. De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij.

De twee mensen die werden bedreigd, zijn naar het politiebureau gegaan om een verklaring af te leggen. Als meer mensen dinsdag door de man bedreigd zijn, wil de politie graag met hen in contact komen, aldus een woordvoerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions