Clicky


Ongeval door gladheid op de N247

Ongeval door gladheid op de N247 [+foto]
24-01-2012 10:04 | Ongevallen | auteur de redactie
Extreme gladheid is dinsdagmorgen vroeg de aanleiding geweest voor een ongeval dat op de N247 gebeurde. Rond 04:00 uur raakte een busje met twee inzittenden van de weg en belandde op zijn dak in de tuin van een boerderij. De inzittenden konden op eigen kracht uit het voertuig komen en hebben van de bewoonster koffie gekregen.

Een chauffeur van een streekbus, die het zag gebeuren, stopte om polshoogte te gaan nemen. Vervolgens liep hij terug naar zijn bus om zijn collega's te waarschuwen voor de gladheid. Terwijl hij de melding aan de collega's doorgaf hoorde hij een geluid en liep naar de achterzijde van de bus. Vervolgens zag hij een vrachtwagen op zich af schuiven. Nog voordat de chauffeur kon vluchten werd de bus door de vrachtwagen geramd. Een aantal ramen van de bus sneuvelden en kwam op de rijbaan terecht.

De vrachtwagen, die dwars op de rijbaan kwam te staan, kon uiteindelijk rechtgetrokken worden waarna hij weer weg kon. De bus was al voor 06:30 uur naar Purmerend gebracht, ook het busje is uit de tuin verwijderd.



Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel had de buschauffeur een uur na de aanrijding last van spierpijn, met name in zijn rug en nek. Ook kreeg hij last van hevige hoofdpijn.

De N247 Amsterdam - Hoorn werd vrijwel meteen na de aanrijding ter hoogte van de weg naar Katwoude in beide richtingen afgesloten. Om even na 09:00 uur kon de N247 worden vrijgegeven, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Foto: HFV/Ron Swart