Transport Online - Lion Air schort bestelling bij Boeing op

Lion Air schort bestelling bij Boeing op

Lion Air schort bestelling bij Boeing op
12-03-2019 08:41 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

JAKARTA - [update 09:20 uur] De Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air schort de bestelling van vier vliegtuigen bij Boeing van het gewraakte type 737 MAX op als gevolg van de crash met het toestel in Ethiopië. Die ramp voltrok zich nog geen halfjaar nadat eenzelfde vliegtuig van Lion Air neerstortte.

Lion Air is een van de grootste afnemers van het toestel. Het zou dit jaar nog vier 737 MAX-toestellen geleverd krijgen. De maatschappij voert nu gesprekken met Boeing over het leveringsschema.

De relatie tussen Boeing en Lion Air is gespannen sinds de ramp in oktober. Mede-oprichter Rusdi Kirana van Lion Air zei eind vorig jaar al dat hij van plan was om voor 22 miljard dollar aan bestellingen bij Boeing te annuleren uit woede over de reactie van de Amerikanen na de crash met het toestel van Lion Air. Boeing kwam na de crash met een aangepaste richtlijn voor piloten.

Lion Air zou ondertussen de banden met Boeing-rivaal Airbus aanhalen. Volgens ingewijden overweegt Lion Air om over te stappen op vliegtuigen van Europese makelij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions