Eneco-dochter WoonEnergie neemt klanten failliet Robin Energie over

Eneco-dochter WoonEnergie neemt klanten failliet Robin Energie over
11-03-2019 16:45 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Eneco-dochter WoonEnergie neemt alle circa 25.000 klanten over van Robin Energie, de energieleverancier uit Veenendaal die eind februari failliet werd verklaard. Daarover heeft Eneco afspraken gemaakt met de curator.

De klanten van Robin Energie kregen afgelopen tijd wel gewoon stroom en gas. Dat komt door een wettelijke regeling, waardoor de levering in alle gevallen wordt voortgezet. Tijdens de overgangsperiode waarin voor hen een nieuwe energieleverancier werd gezocht, konden de klanten ook niet overstappen of opzeggen.

Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht. De betreffende mensen krijgen van WoonEnergie een persoonlijk bericht met de geldende leveringstarieven en meer informatie over de voorwaarden die op de levering van toepassing zullen zijn.

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen ze dan bij WoonEnergie blijven of ervoor kiezen om kosteloos over te stappen naar een andere energieleverancier. Daarvoor geldt de normale opzegtermijn van 30 dagen, aldus de toezichthouder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden