Transport Online - Stormschade 'enkele miljoenen'

Stormschade 'enkele miljoenen'

Stormschade 'enkele miljoenen'
11-03-2019 11:48 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De zware storm die zondag huishield in vooral Noord-Brabant en Zeeland heeft naar schatting voor "enkele miljoenen'' schade aangericht. Dat heeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars gezegd. "De storm was vrij lokaal en duurde relatief kort.''

Toch vielen er bomen op auto's, waren daken ingestort en was er wateroverlast. Bij Interpolis kwamen maandag in totaal 1500 meldingen binnen van schade aan woonhuizen. Hoe hoog het schadebedrag is, kan Interpolis nog niet zeggen.

Zo’n 200 agrarische bedrijven, waaronder 50 glas- en tuinbouwbedrijven, liepen schade op. Ook andere bedrijfspanden bleven niet ongeschonden. De meeste schades ontstonden door omgewaaide bomen en schuttingen en rondvliegende dakpannen. Maar ook zonnepanelen en dakplaten zijn losgeraakt door de harde wind.

Vanwege harde wind en harde windstoten gold zondagmiddag voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg code oranje. Uit voorzorg werden winkelcentra ontruimd en werd de halve marathon in Den Haag afgelast. Op Eindhoven Airport bleven vliegtuigen aan de grond.

Interpolis waarschuwt dat het de komende dagen ook nog stevig blijft waaien. De verzekeraar raadt daarom aan losliggend puin, zoals losgekomen dakpannen en afgebroken takken, zo veel mogelijk op te ruimen en het dak te inspecteren op losliggende pannen. Maar "maak wel even een foto van een schadesituatie, zodat je altijd aan je verzekeraar kunt laten zien hoe een schade is ontstaan'', adviseert Interpolis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions