Clicky


'China wil Boeing 737 Max aan grond houden'

'China wil Boeing 737 Max aan grond houden'
11-03-2019 08:56 | Incidenten | auteur ANP

PEKING - De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max-vliegtuigen aan de grond te houden na de crash in Ethiopië zondag. Dat meldt het Chinese tijdschrift Caijing.

De vlucht ET302 stortte zondag kort na het opstijgen in Addis Abeba neer in Ethiopië. Daarbij kwamen alle 157 inzittenden om het leven. In eerste instantie werd bericht dat er Nederlanders aan boord waren, maar dat ontkrachte het ministerie van Buitenlandse Zaken later.

China lijkt het toestel voorlopig aan de grond te willen houden, omdat vijf maanden geleden eenzelfde toestel van Lion Air neerstortte bij Indonesië in de buurt. Daarbij kwamen 189 mensen om het leven. Dat kwam volgens het eerste onderzoek door een technisch mankement.

Het bericht is niet bevestigd door China, maar op Flightradar is te zien dat er aanzienlijk minder Boeing 737 Max-toestellen boven het land vliegen dan exact dezelfde tijd vorige week.

Cayman Airways is de eerste luchtvaartmaatschappij die bekend heeft gemaakt voorlopig deze toestellen niet meer te gebruiken. De nationale luchtvaartmaatschappij van de Kaaimaneilanden heeft twee Boeings 737 Max. De nieuwste werd vorige week pas geleverd.