Clicky

 
Transport Online - Code oranje vanwege extreem weer in zuiden van Nederland

Code oranje vanwege extreem weer in zuiden van Nederland

Code oranje vanwege extreem weer in zuiden van Nederland
10-03-2019 10:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Vanwege harde wind en harde windstoten geldt zondagmiddag voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg code oranje. Het KNMI waarschuwt voor zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richtingen, langs de zuidwestkust mogelijk tot 120 kilometer per uur.

Gelderland blijft voorlopig nog buiten het gebied voor code oranje. Wanneer blijkt dat ook het Rivierengebied en de Betuwe worden geraakt, dan geldt de waarschuwing ook voor Gelderland. Het KNMI verwacht dat de wind in het zuiden in de avond afneemt.

Code oranje betekent volgens het weerinstituut: "Wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.'' Dit kan heel lokaal zijn.

Rijkswaterstaat heeft op windgevoelige plekken, zoals de Van Brienenoordbrug, de Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug, extra bergers stand-by om eventueel gestrande vrachtwagens snel te kunnen bergen. De dienst roept weggebruikers op alert te zijn, ook in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland, waar code geel geldt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden