Transport Online - Vermiste na zinken binnenvaartschip in Vlissingen [+foto]

Vermiste na zinken binnenvaartschip in Vlissingen

Vermiste na zinken binnenvaartschip in Vlissingen [+foto]
09-03-2019 17:09 | Binnenvaart | auteur ANP

VLISSINGEN - [update 00:20 uur] De zoekactie naar de vermiste man op een gezonken binnenvaartschip bij Vlissingen is even na middernacht gestaakt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het is niet zeker of de man aan boord is van het schip. De zoektocht is overgedragen aan Rijkswaterstaat.

De politie en de Kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Om 22.00 uur startte een duiker met een zoektocht in het schip. Toen was het tij gunstig voor deze zoekactie.

Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling weer naar huis. De nog vermiste man is een werknemer aan boord van het schip en komt vermoedelijk uit het buitenland.

Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd.

Waardoor het schip water maakte, is nog onbekend. Dat wordt onderzocht als het schip is geborgen.

Foto's

 • J.Roeland
  BELVONA
 • J.Roeland
  NOVA CURA
 • J.Roeland
  ALFA-NERO
 • J.Roeland
  LA QUATRA


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions