Transport Online - Record: Al zes jaar op rij geen strenge vorst in De Bilt

Record: Al zes jaar op rij geen strenge vorst in De Bilt

Record: Al zes jaar op rij geen strenge vorst in De Bilt
09-03-2019 09:56 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Voor het zesde jaar op rij is er in De Bilt geen sprake geweest van strenge vorst. Dat is een record. In het verleden kwam het in De Bilt nooit meer dan drie jaar op rij niet tot temperaturen beneden de -10 graden, meldt Weeronline.

De laatste keer dat het in De Bilt streng vroor, was op 25 januari 2013. Dit jaar gold 21 januari met een temperatuur van -8,1 graden als de koudste dag. Op strenge vorst hoeft in maart niet meer gerekend te worden: de meeste nachten verlopen zacht met minima tussen de 3 en 5 graden. Bovendien heeft het na 10 maart nog nooit streng gevroren in De Bilt.

Volgens Weeronline is het uitblijven van strenge vorst in De Bilt tekenend voor de opwarming van het klimaat. Waar het halverwege vorige eeuw tussen november en het begin van maart gemiddeld nog vier tot vijf keer streng vroor, is dat aantal nu gedaald tot één keer.

Normaal gesproken is er alleen in de wintermaanden december, januari en februari kans op strenge vorst in De Bilt. Slechts enkele keren vroor het al in november streng. Zo daalde het kwik op 29 november 1921 tot -15 graden. Recordlaat was de strenge vorst op 10 maart 1931. Toen werd het -11,2 graden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions