Clicky


Sichuan Airlines Cargo start eind april volvrachtvluchten op Brussels Airport

Sichuan Airlines Cargo start eind april volvrachtvluchten op Brussels Airport
08-03-2019 17:33 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - De Chinese maatschappij Sichuan Airlines Cargo, actief in een land gekend om zijn e-commerce, versterkt vanaf april het netwerk vanaf Brussels Airport. Met 732.000 ton vracht in 2018, is Brussels Airport uitgegroeid tot een van de belangrijkste hubs. De strategische ligging van Brussels Airport in het hart van Europa en de ideale verbinding met het wegennetwerk zijn bepalende factoren in het aantrekken van deze nieuwe partner.

Met Sichuan Airlines Cargo verwelkomt Brussels Airport vanaf eind april een nieuwe maatschappij op de luchthaven. De Chinese maatschappij is actief vanuit Chengdu Airport en heeft Brussels Airport gekozen als de eerste volvrachtbestemming in Europa.

“We zijn verheugd Sichuan Airlines Cargo op Brussels Airport te mogen verwelkomen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “De maatschappij wordt niet alleen onze eerste Chinese volvrachtvervoerder maar geeft ons ook een verbinding met de luchthaven van Chengdu, de nieuwe hub van SF Express, een van de belangrijkste spelers in de Chinese e-commerce. Sichuan Airlines versterkt dus niet alleen ons Chinese netwerk in centraal China maar ook onze e-commercestrategie op middellange en lange termijn.”

Sichuan Airlines Cargo heeft zijn vloot onlangs uitgebreid met enkele A330F, een modern vrachtvliegtuig van de nieuwe generatie. Sichuan Airlines Cargo zal vanaf eind april beginnen met drie wekelijkse vluchten om dat aantal tegen 2020 op te trekken naar zes vluchten per week.

Na de komst van drie nieuwe volvrachtmaatschappijen in 2018 zet Brussels Airport met de komst van Sichuan Airlines Cargo het nieuwe jaar goed in. Ongetwijfeld zal dit in de komende maanden nog meer bedrijven aantrekken waardoor Brussels Airport zijn positie als logistiek platform verder zal versterken.