'Baby van jihadist Riedijk toch overleden'

'Baby van jihadist Riedijk toch overleden'
08-03-2019 17:10 | Binnenland | auteur ANP

LONDEN - [update 23.26 uur] De baby van de veroordeelde Nederlandse jihadist Yago Riedijk en zijn vrouw Shamima Begum is toch overleden. Dat heeft een woordvoerder van Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) tegen de BBC gezegd.

Eerder op de dag schreef de advocaat van Begums familie dat hij "sterke aanwijzingen" had dat het jongetje niet meer leeft. Kort daarna spraken de SDF tegen dat de baby was overleden. De strijdkrachten zeiden zelfs dat de baby gezond en wel was, maar daar komen ze dus nu op terug.

Riedijk liet onlangs weten dat hij terug naar Nederland wil en dat hij spijt heeft van zijn aansluiting bij Islamitische Staat. Hij zit vast in een Koerdisch vluchtelingenkamp in Syrië, evenals zijn vrouw.

De Arnhemmer Riedijk sloot zich in 2015 aan bij IS. Niet veel later trouwde hij met de toen 15-jarige in Londen geboren Begum, vlak na haar aankomst in Raqqa. Hij is in Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij zich heeft aangesloten bij een terroristische organisatie. De vrouw is haar Britse staatsburgerschap kwijtgeraakt. Ze zou nu met haar man mee naar Nederland willen. Het zou het derde overleden kind zijn van het stel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden