Clicky

 
Transport Online - Advocaat: hef voorlopige hechtenis Jos B. op

Advocaat: hef voorlopige hechtenis Jos B. op

Advocaat: hef voorlopige hechtenis Jos B. op
08-03-2019 11:39 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - De advocaat van Jos B. vindt dat er geen bewijs is dat zijn cliënt iets te maken heeft met de dood, het misbruik en het ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen ruim twintig jaar geleden. Hij zou daarom vrijgelaten moeten worden. De 56-jarige B. zit sinds zijn arrestatie afgelopen augustus in de cel.

Het Openbaar Ministerie verzet zich tegen het vrijlaten van de Limburger. 'De ernstige bezwaren bestaan nog steeds. Het gaat hier om een man met een zedenverleden, die op de vlucht is geslagen en niet wil verklaren."

De rechtbank in Maastricht beslist later op de vrijdag over het al dan niet voortduren van de hechtenis van B.

De officier van justitie liet tijdens de niet-inhoudelijke zitting weten dat er geen verder onderzoek komt naar de nog onbekende DNA-sporen die op het lichaam van de jongen zijn gevonden. Aanvankelijk zouden nog drieduizend mannen extra worden opgeroepen voor het DNA-verwantschapsonderzoek, maar vanwege de 100 procent match met B. op een van de sporen, heeft het Openbaar Ministerie besloten van dat aanvullend onderzoek af te zien.

Advocaat Gerald Roethof vindt dat heel zorgwekkend. "DNA kan op onschuldige manieren op plaatsen terechtkomen, dat weten we allemaal." Hij vreest tunnelvisie van het OM.

Justitie weerspreekt dat. "Het spoor dat wij 'NN2' noemen zat vele malen op de kleding en het lichaam van Nicky. Dat bleek van Jos B. te zijn. Er is ook nog een onbekend spoor 'NN3'. Dat komt maar één keer voor."

B. ontkende de beschuldigingen eerder al en blijft dat doen, verder zwijgt hij. Volgens de officier van justitie "schreeuwt" het aantreffen van B.'s DNA op Nicky om een verklaring.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 uit een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd hij dood aangetroffen. De 56-jarige verdachte deed niet mee aan het verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procent match. Na een internationale klopjacht werd hij in augustus aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje, nabij Barcelona. Hij zit sindsdien vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden