Postieve reacties op songfestivalnummer Arcade van Duncan Laurence

Postieve reacties op songfestivalnummer Arcade van Duncan Laurence
07-03-2019 20:00 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De reacties op het Nederlandse songfestivalnummer Arcade van Duncan Laurence zijn positief. Bij de bookmakers staat Nederland op de zesde plaats in de ranglijst die wordt aangevoerd door de Russische inzending.

Carlo Boszhard noemt Arcade goed. In RTL Boulevard zei de songfestivalkenner dat het lied kwaliteit uitstraalt. "Ook omdat hij de kopstem erin goed gebruikt." Aran Bade van RTL Boulevard omschrijft het door Duncan zelf geschreven nummer Arcade als een kwetsbaar liedje met een goede opbouw van klein naar groot. Volgens hem kan Nederland daarmee hoog scoren in Tel Aviv.

Ronald Molendijk omschrijft Arcade als episch en stoer "en soms een beetje koud, een beetje IJslands." Hij hoopt dat Duncan het kwetsbare liedje goed voor het voetlicht kan brengen op het grote podium in Tel Aviv, met behulp van een goede regie en goede shots. "Maar ballads winnen over het algemeen niet het songfestival", waarschuwde Molendijk alvast.

Nielson noemt Arcade op Twitter een sterk liedje. "Daar gaat het niet aan liggen in elk geval", zegt Nielson. "Wat een indrukwekkende song sturen wij naar het Eurovisie Songfestival!", twittert presentator Bert Haandrikman van NPO Radio 5. "Arcade van Duncan Laurence stijgt ver boven alle andere inzendingen uit. Klein, ontroerend, groots. Dit liedje gaat Europa omarmen."

Mediajournalist Ron Vergouwen van de NPO noemt Arcade op Twitter een prachtig nummer. "Of we hiermee hoge ogen gooien? Dat ligt aan de uitvoering en de act en de regie. Voor nu: Go Duncan!"

Songfestivalkenner Maurice Wijnen houdt een slag om de arm: "Het is geen directe oorwurm maar sfeer en kwaliteit heeft het zeker", reageert Maurice. "Hoe gaat hij live klinken? En mogen die prachtig klinkende backings er alsjeblieft bij live on stage?"

Zanger Duncan Laurence (24) presenteerde Arcade donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube. Laurence staat in met Arcade in de tweede halve finale van het songfestival op donderdag 16 mei.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden