Clicky


Tankwagen met benzine rijdt in op geparkeerde vrachtwagens

Tankwagen met benzine rijdt in op geparkeerde vrachtwagens [+foto's]
07-03-2019 12:08 | Ongevallen | auteur Redactie

HAMBURG-HEIMFELD - Woensdagavond botsten drie vrachtwagen in het Duitse Hamburg-Heimfeld. Eén van de vrachtwagens was geladen met benzine. Grote hoeveelheden brandstof lekte weg.

De tankwagen had bij een raffinaderij in Moorburg net 35.000 liter benzine geladen en was onderweg richting de A7 richting Hannover. Door nog onbekende oorzaak raakte de tankwagen van de weg en botste op twee geparkeerde vrachtwagens. In beide vrachtwagens lagen chauffeurs te slapen ten tijde van het ongeval.

Een passerende vrachtwagenchauffeur verleende eerste hulp. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde lichtgewonde chauffeur hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens de politie stroomde na de aanrijding ongeveer 20.000 liter brandstof uit de gecrashte tankwagen. Nog voordat de politie de plaats van het ongeluk konden beveiligen, reden verschillende voertuigen door de benzine op het wegdek heen. Eén auto vatte vlam. Dankzij het heldhaftige optreden van de automobilist die door bleef rijden is een grote ramp voorkomen. Het vuur doofde vanzelf weer en de automobilist raakte niet gewond.

De brandweer heeft direct toen zij ter palatse kwamen alles afgeblusd met schuim om een mogelijke explosie te voorkomen. De vrachtwagens moesten met behulp van hijskranen worden geborgen.

De politie onderzoekt nog waardoor de chauffeur de controle over zijn vrachtwagen verloor.