Clicky

 
Transport Online - RHA: Brexit? We zijn er nog lang niet klaar voor!

RHA: Brexit? We zijn er nog lang niet klaar voor!

RHA: Brexit? We zijn er nog lang niet klaar voor!
07-03-2019 09:33 | Buitenland | auteur Redactie

LONDEN - Met nog slechts 16 werkdagen tot de brexit maar de Road Haulage Association zich ernstige zorgen over het complete gebrek aan duidelijkheid dat er nog altijd is over het transport van en naar het europese vasteland.

Richard Burnett, directeur van de RHA, zei het volgende: "Het is overduidelijk dat de overheid haar gezonde verstand verloren heeft. Er zijn enkele gewichtige beslissingen te nemen zowel in de aanloop naar de Brexit als daarna. Toch verkeren tienduizenden Britse transporteurs nog steeds in het ongewisse. Door de onbekwaamheid van de overheid zijn ze gewoon niet klaar voor een brexit."

Een jaar geleden zei transportsecretaris, Chris Grayling, het volgende: "We zullen een vrij verkeer van goederen behouden in Dover - we zullen geen controles in de haven opleggen. We controleren vrachtwagens nu niet en we gaan in de toekomst vrachtwagens in Dover ook niet controleren. De enige reden waarom we een wachtrij bij de grens zouden hebben is als we beperkingen instellen die die wachtrijen creëren en dat gaan we niet doen."

"Dit staat echter haaks op de huidige realiteit," vervolgde Richard Burnett. "Het is misleidend. Als de Fransen zowel inkomende als uitgaande vrachtwagens gaan controleren, zal de timing van de supply chain in Groot-Brittannië ernstig worden beïnvloed. De hele situatie is een farce geworden, zoals nu duidelijk wordt aangetoond in Calais. En, buiten haar schuld, is de industrie waar de economieën aan beide zijden van het Kanaal zo afhankelijk van zijn, opgezet voor een val van catastrofale proporties."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden