Transport Online - Duncan Laurence presenteert donderdag songfestivallied

Duncan Laurence presenteert donderdag songfestivallied

Duncan Laurence presenteert donderdag songfestivallied
07-03-2019 09:03 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Singer-songwriter Duncan Laurence maakt donderdag zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival wereldkundig. Zijn liedje wordt donderdagavond om 19:00 uur bij De Wereld Draait Door gepresenteerd.

Voor het eerst sinds 2012 doet namens Nederland een artiest mee die zijn sporen in de muziekindustrie nog niet heeft verdiend. De afgelopen zes jaar werden er met inzendingen als Anouk, Waylon en Douwe Bob steeds grote namen geselecteerd.

De keuze voor de 24-jarige Duncan werd op 21 januari bekendgemaakt. AVROTROS-directeur Eric van Stade, lid van de selectiecommissie, zei toen dat er unaniem was gekozen voor de zanger, die in 2014 enige bekendheid verwierf met zijn deelname aan The Voice of Holland. "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is", zei Van Stade.

Ilse DeLange, die in 2014 aan het songfestival meedeed als onderdeel van The Common Linnets, droeg Duncan voor aan de selectiecommissie. De zangeres was zijn coach in The Voice en noemde Duncan in januari "heel bijzonder". "Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik."

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar voor de 64e keer gehouden, dit jaar in de Israëlische stad Tel Aviv. Duncan Laurence komt uit in de tweede halve finale op 16 mei. De grote finale volgt twee dagen later.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions