Clicky

 Jaap Stam nieuwe trainer van Feyenoord

Jaap Stam nieuwe trainer van Feyenoord
06-03-2019 14:12 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Feyenoord heeft Jaap Stam aangesteld als opvolger van trainer Giovanni van Bronckhorst. De 46-jarige voormalig international treedt na dit seizoen in dienst en tekent voor twee seizoenen in Rotterdam, melden zijn huidige club PEC Zwolle en Feyenoord.

Stam is pas sinds eind december van vorig jaar trainer van PEC Zwolle, waar hij het seizoen afmaakt. Hij werkte van 2016 tot 2018 als trainer bij het Engelse Reading en had daarvoor Jong Ajax onder zijn hoede.

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij PEC Zwolle, maar voor elke ambitieuze trainer geldt dat als de kans zich voordoet om bij een club als Feyenoord te gaan werken, je daar heel serieus over gaat nadenken. Na goede en open gesprekken met Martin van Geel over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij Feyenoord, kwam ik er snel achter dat ik vol voor deze kans wil gaan", aldus Stam.

"Wel wil ik benadrukken dat deze beslissing verder niets aan mijn motivatie afdoet, om de komende periode alles op alles te zetten voor PEC Zwolle. Er breken cruciale weken aan voor de club, waarin wij ons volle bak inzetten voor directe handhaving in de eredivisie."

De voormalig verdediger heeft geen verleden bij Feyenoord. Hij voetbalde in eigen land voor Ajax, PSV, Willem II, Cambuur en FC Zwolle. In het buitenland stond hij onder contract bij Manchester United, Lazio en AC Milan.

"Jaap is een indrukwekkende verschijning. Met hem komt er straks letterlijk en figuurlijk echt iemand binnen", zegt technisch directeur Martin van Geel over de aanstelling. "Jaap is een realist met een duidelijke visie en met een zeer indrukwekkende staat van dienst als speler en de nodige ervaring als trainer. Logisch dus dat ik zeer blij ben dat we met de medewerking van PEC Zwolle hem nu al hebben kunnen vastleggen voor de komende seizoenen."

PEC gaat per direct aan de slag om een geschikte opvolger te vinden van Stam, die zijn eerste drie wedstrijden met PEC wist te winnen. "De eerste uitslagen waren overweldigend met daarna enkele resultaten waar we niet op hoopten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Jaap, zijn staf en de spelers ons voor het degradatiespook gaan behoeden", aldus voorzitter Adriaan Visser.

Van Bronckhorst maakte recent bekend Feyenoord te verlaten. Hij was sinds 2015 hoofdtrainer in De Kuip. Feyenoord staat momenteel derde, PEC staat op de 15e plek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats