Clicky

 
Transport Online - Grootste Nederlandse ontgassingslocatie voor containers deze maand open op Maasvlakte

Grootste Nederlandse ontgassingslocatie voor containers deze maand open op Maasvlakte

Grootste Nederlandse ontgassingslocatie voor containers deze maand open op Maasvlakte
06-03-2019 11:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Voor het meten van containers op schadelijke gassen en het vervolgens milieuvriendelijk ontgassen, opent Gasmeetstation Nederland BV deze maand op de Rotterdamse Maasvlakte de grootste locatie van Nederland. Nieuw is bovendien dat containers voor het ontgassen driehoog worden gestapeld in rekken met geïntegreerde ontgasunits.

Voor het milieuvriendelijk ontgassen heeft Gasmeetstation Nederland BV speciale rekken ontwikkeld voor het behandelen van grote aantallen containers tegelijk. In totaal zijn op de twee hectare metende nieuwe locatie op het Distripark Maasvlakte vier rekken voor elk 24 containers geplaatst. De ontgasunits zijn in het rek geïntegreerd. De nieuwe aanpak vermindert het ruimtebeslag op kostbare grond en maakt efficiënt ontgassen mogelijk. Niet langer is voor elke container een aparte zuiveringsinstallatie nodig.

Alleen zuivere lucht bereikt de buitenlucht

In een rek worden alle 24 containers aangesloten op één zuiveringsinstallatie. Een speciale zuigmond die in de rubbers van een containerdeur past, zorgt dat een container nooit open hoeft. De verzegeling blijft altijd intact. Afzuiging gebeurt via speciale slangen die uitkomen in een actief koolstoffilter voor de opvang van schadelijke gassen. Alleen zuivere lucht bereikt zo de buitenlucht.

Leo Roderkerken, General Manager van Gasmeetstation Nederland BV: “Met de nieuwe locatie direct naast de grote containerterminals en onze innovatieve ontgasunits spelen wij als Gasmeetstation Nederland BV in op de doorgaande schaalvergroting in de containersector. Snelheid en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand.”

Hypermoderne ‘drive-through’

Voor het controleren van containers op schadelijke gassen opent Gasmeetstation Nederland BV deze zomer ook op de nieuwe locatie ook een hypermoderne ‘drive-through’. Een chauffeur komt aanrijden en weet binnen enkele minuten of hij - voorzien van een gasvrijverklaring - zijn weg kan vervolgen. Worden ongewenste gassen gemeten, dan is op het terrein meteen milieuvriendelijk ontgassen mogelijk. Tot aan de opening van de nieuwe ‘drive-through’ gebeuren de gasmetingen op de bestaande locatie van Gasmeetstation Nederland BV op de Maasvlakte.

Speciale loodsruimte

Op het nieuwe terrein krijgt Gasmeetstation Nederland BV tevens de beschikking over 4500 vierkante meter loodsruimte. In voor mens en omgeving beschermde omstandigheden kan hier het ompakken van lading uit begaste containers plaatsvinden. Deze lading kan vervolgens in speciaal hiervoor ontwikkelde, extra geventileerde trailers snel zijn weg vervolgen.

Waarom ontgassen

In containers die vanuit heel de wereld naar Nederland komen, kunnen zich schadelijke gassen bevinden. Dergelijk gas kan ontstaan door de aard van de lading (bijvoorbeeld lijmen van schoeisel) of doordat het gas is toegevoegd voor het onschadelijk maken van ongedierte. In Nederland geldt de wettelijke verplichting dat werkgevers hun werknemers veilige arbeidsomstandigheden bieden. Daar horen ook gasvrije containers bij. Dit gebeurt door een officiële gasmeting te doen voorafgaand aan het openen van de deuren. Mocht dit vervolgens noodzakelijk blijken, dan is milieuvriendelijk ontgassen nodig.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden