Transport Online - Duitse politie legt gemanipuleerde vrachtwagen stil [+foto]

Duitse politie legt gemanipuleerde vrachtwagen stil

Duitse politie legt gemanipuleerde vrachtwagen stil [+foto]
06-03-2019 10:33 | Buitenland | auteur Redactie

HEILIGENROTH(D) - Dinsdagochtend 3 maart rond 11:30 uur controleerde de Duitse politie op de Duitse A3 een uit Zuid-Oost Europa afkomstige vrachtwagen. De vrachtwagen had ruim elf ton vracht geladen en was op weg naar groot-Brittannië.

Tijdens de controle ontdekten de agenten dat er op de trekker een verkeerde bandenmaat werd gebruikt. Dit had als resultaat dat het voertuig sneller kon rijden dan door de tachograaf werd geregistreerd.

Toen de agenten ook de geregistreerde rijtijden van de chauffeur nader gingen bekijken en vergeleken met het aantal afgelegde kilometers werden er afwijkingen gevonden.

De chauffeur weigerde uitleg te geven over de afwijkingen die werden gevonden waarop de politie de vrachtwagen naar een gespecialiseerde werkplaats bracht. Uiteindelijk, na veel zoekwerk, werd een vakkundig manipulatiesysteem ontdekt. Door deze manipulatie werd er tijdens het rijden 'rust' geregistreerd.

Maar niet alleen de tachograaf werd gemanipuleerd ook het AdBlue-systeem bleek gemanipuleerd.

Alle manipulatie elektronica werd in beslag genomen. De verdere rit werd verboden en zal pas weer worden toegestaan nadat de vrachtwagen hersteld wordt en na uitvoerige tests.

De chauffeur en zijn werkgever kunnen hoge boetes verwachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen