Transport Online - 'Britse handelstarieven weg bij no dealbrexit'

'Britse handelstarieven weg bij no dealbrexit'

'Britse handelstarieven weg bij no dealbrexit'
05-03-2019 22:53 | Financieel | auteur ANP/RTR

LONDEN - Groot-Brittannië zou 80 tot 90 procent van de handelstarieven op geïmporteerde goederen schrappen als het land de Europese Unie zonder afspraken met Brussel verlaat. Dat schrijft Sky News op basis van overheidsdocumenten die de Britse nieuwszender heeft ingezien.

De plannen zouden grote impact kunnen hebben op tal van Britse fabrikanten, omdat die in dat geval bescherming mislopen tegen rivaliserende goederen uit het buitenland. Alleen bij producten in voor de Britten erg gevoelige sectoren, zoals auto's, rundvlees en zuivel, zouden tarieven gehandhaafd blijven.

Volgens Sky komt de regering van premier Theresa May waarschijnlijk met de details van de plannen naar buiten als het parlement volgende week niet instemt met een brexitdeal. De tijd dringt voor de premier, want haar land moet over 24 dagen de Europese Unie verlaten. Haar topadviseur Geoffrey Cox is momenteel in Brussel om te kijken of iets geregeld kan met betrekking op de backstop, de door brexiteers gehate garantieregeling die moet zorgen dat de grens tussen EU-lidstaat Ierland en het Britse Noord-Ierland openblijft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen