Reesink Logistic Solutions en AM Gruppe werken samen aan toekomstbestendige magazijnoplossingen

Reesink Logistic Solutions en AM Gruppe werken samen aan toekomstbestendige magazijnoplossingen
05-03-2019 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUIVEN - Begin 2019 maakte Royal Reesink de aankoop van AM Gruppe bekend. De groep breidt daarmee haar activiteiten en sterke positie in de Benelux uit naar Duitsland. Reesink Logistic Solutions en AM Gruppe werken intensief samen om zo de expertise van geautomatiseerde magazijnoplossingen te bundelen.

Groeiende markt

“We zien de vraag naar automatische magazijnsystemen enorm toenemen”, licht managing director Joop Uijlen toe. “Dit komt door de groei van e-commerce en webwinkels, maar ook door de beperkte beschikbaarheid van magazijnruimte en industrieterreinen. Bedrijven kunnen vanwege de beperkte beschikbaarheid vaak niet in de breedte groeien. Een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn of het AutoStore systeem met hoge opslagdichtheid wordt dan interessant.”

Door de samenwerking met AM Gruppe zet de warehouseleverancier uit Duiven voet aan de grond in de Duitse markt. “AM is groots met het AutoStore systeem. Binnen deze samenwerking gaan ze zich ook op de Duitse markt begeven met onze producten.” aldus Uijlen. AM biedt met de in Nederland geproduceerde magazijnkranen en conveyors een geïntegreerde totaaloplossing voor de Duitse markt. Samen zijn Reesink Logistic Solutions en AM Gruppe marktleider in AutoStore in Nederland en Duitsland.

Kennis en ervaring delen

De leveranciers hopen met de samenwerking een synergie-effect te creëren. Uijlen: “De aftrap van onze samenwerking was tijdens de LogiMAT in Stuttgart. Bezoekers konden bij onze twee stands, in zowel hal 1 als 2, terecht met al hun vragen. Een doorverwijzing naar de juiste specialist is dan snel gemaakt. Door de samenwerking hebben we toegang tot een schat aan ervaring en kunnen we samen onze klanten nog beter bedienen.”

Een van de onderwerpen die op de gezamenlijke agenda staat is het refurbishen van bestaande systemen. “Daar waar bij een conventioneel magazijn de heftruck na acht jaar versleten is, gaat een magazijnkraan minimaal vijftien jaar mee. Daarna kan de kraan omgebouwd worden en aangepast worden op de vernieuwde wensen en eisen. Naast de kostentechnische voordelen die dit biedt, is het ook in lijn met het duurzame en circulaire gedachtengoed. AM heeft veel expertise op dit gebied en daarom trekken we hier samen in op”, zegt Uijlen.

Innovatieve totaaloplossingen

De twee warehouse leveranciers bieden met hun diensten en producten een totaaloplossing voor een toekomstbestendig magazijn. Met eigen productielocaties is Reesink Logistic Solutions in staat klantspecifieke oplossingen te ontwikkelen en produceren. Uijlen sluit af: “Bij automatisering is het niet de vraag ‘of’ maar ‘wanneer’. Het is een voorwaarde voor een toekomstbestendige business.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden