Vervoerder Qbuzz koopt grote vloot e-bussen

Vervoerder Qbuzz koopt grote vloot e-bussen
05-03-2019 12:33 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

EINDHOVEN - Vervoerder Qbuzz heeft een bestelling voor zo'n 160 elektrische bussen geplaatst. Daarmee is een bedrag van een kleine 100 miljoen euro gemoeid, aldus de vervoerder. Brabantse bussenfabrikant Ebusco levert het merendeel van de bussen. Ook industrieel conglomeraat VDL Groep en het Franse Heuliez Bus leveren bussen voor de elektrische vloot.

De bussen zijn bestemd voor de provincies Groningen en Drenthe en zullen daar vanaf december gaan rijden. Met zijn vloot elektrische bussen is Qbuzz dan naar eigen zeggen koploper in Nederland. Het bedrijf passeert Amsterdam en Schiphol die samen ongeveer honderd elektrische bussen hebben.

Qbuzz verzorgt het openbaar vervoer in onder meer Groningen, Drenthe en de regio Utrecht. Het bedrijf heeft nu een vloot van 780 bussen, 26 trams en 10 treinstellen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden