Clicky


Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen betrokken bij ongeval op A16

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen betrokken bij ongeval op A16
13-01-2012 15:24 | Ongevallen | auteur de redactie
DORDRECHT - Een ongeval met twee vrachtwagens veroorzaakte vrijdagmiddag voor veel vertraging op de A16 richting Rotterdam. Het ongeval gebeurde rond 13:15 uur ter hoogte van ’s-Gravendeel waarna twee rijstroken afgesloten werden. Eén van de vrachtwagens vervoerde gevaarlijke stoffen. Om de veiligheid van de andere weggebruikers te garanderen werd daarom besloten om alle rijstroken af te sluiten. Het verkeer kon alleen nog via de vluchtstrook passeren.

Dit leverde een lange file op. Binnen korte tijd stond het verkeer al stil over een lengte van 4 kilometer. Twintig minuten later was de lengte van de file al verdubbeld. Om 13:40 uur stonden weggebruikers muurvast over een lengte van 10 kilometer vanaf Zevenbergschen Hoek. Het is dan ook zeer raadzaam voor het verkeer richting Rotterdam om via Utrecht te gaan rijden. Vanaf het knooppunt Zonzeel kan de file gemakkelijk vermeden worden door via de A59, A27 en de A15 te rijden.

Het is nog onduidelijk wat voor stoffen de betrokken vrachtwagen precies vervoert meldt de Verkeersinformatiedienst. Een woordvoerder van het politiekorps Zuid-Holland Zuid bevestigt dat het om een goedje zou gaan dat ‘zeer schadelijk is voor het milieu’. Onder begeleiding van de experts van de brandweer kon rond 14:00 uur begonnen worden met het bergen van de vrachtwagen. De truck is gewoon volgens normale bergingsprocedure van de rijbaan verwijderd. Er was geen sprake van lekkage, waardoor de brandweer geen grote veiligheidsrisico’s in acht hoefde te nemen.

De berging was om 14:45 uur afgerond, maar gezien de lange file die achter de plaats van het ongeval is ontstaan is het voorlopig verstandig de eerder genoemde omleidingsroute te volgen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions