Clicky


Duitse politie waarschuwt voor explosieven

Duitse politie waarschuwt voor explosieven
05-03-2019 09:57 | Buitenland | auteur ANP

MAINZ - De politie in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts waarschuwt bekenden van een inmiddels overleden man voor explosieven die hij mogelijk kan hebben verstopt. Aanleiding is de dood van een arts en de verwonding van twee anderen door explosies afgelopen dagen.

De politie denkt dat een 59-jarige hovenier uit Mehlingen verantwoordelijk is voor die ontploffingen. De slachtoffers zijn een arts uit Enkenbach-Alsenborn en twee vrouwen in Otterberg. De laatste twee, een moeder en dochter, raakten gewond toen een explosief dat verstopt zat in het hout in hun kachel ontplofte. De jongste ligt nog in het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar.

De 64-jarige arts werd gedood bij de ingang van zijn praktijk. Volgens de politie raapte hij vermoedelijk een explosief op dat niet als zodanig herkenbaar was. Dat ging vervolgens af. Volgens de politie hadden alle slachtoffers een slechte verhouding met de vermeende dader en ruzie met hem gehad, wat kan duiden op een wraakactie. De kans bestaat dus dat er ook van anderen gevaar dreigt.

De man overleed volgens Duitse media in de nacht van vrijdag op zaterdag. De doodsoorzaak kon nog niet worden vastgesteld. Mogelijk heeft hij zichzelf vergiftigd. De politie roept mensen die persoonlijke of zakelijke relaties hadden met de tuinman op zich te melden. Dinsdag waren er al meer dan dertig reacties binnengekomen, zei een woordvoerder. De tips worden zo snel mogelijk nagetrokken.