Clicky


Extra trein Eurostar Amsterdam-Londen

Extra trein Eurostar Amsterdam-Londen
05-03-2019 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Vanaf juni rijdt een derde dagelijkse trein van Eurostar tussen Amsterdam en Londen. Sinds de lancering van hogesnelheidstreinverbinding tussen de hoofdsteden in april vorig jaar zijn meer dan 250.000 reizigers vervoerd.

De derde dagelijkse trein moet volgens Eurostar voldoen aan de groeiende vraag van consumenten. De vervoerder wil nog meer treinen aan de dienstregeling toevoegen "zodra de regeringen de grenscontroles voor het traject Amsterdam-Londen hebben ingevoerd''.

Volgens topman Mike Cooper van Eurostar bevestigt de populariteit van de treinverbinding tussen Londen en Amsterdam "de groeiende interesse van reizigers voor internationale hogesnelheidstreinen'' en zijn ze een duurzaam alternatief voor de luchtvaart.

Records

De exploitant van de hogesnelheidstrein tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland meldt dinsdag een recordomzet en recordaantal passagiers voor 2018. Daaraan droegen de krachtige zakenreismarkt, veel reizigers uit de VS en de lancering van de directe route van Eurostar van Londen naar Amsterdam bij.

Het aantal passagiers van Eurostar groeide vorig jaar met 7 procent tot 11 miljoen reizigers. De omzet steeg met 12 procent tot 989 miljoen Britse pond (1,15 miljard euro). De winst bedroeg 96,6 miljoen Britse pond (112,2 miljoen euro).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions