Clicky


Kettingbotsing op A28

Kettingbotsing op A28
13-01-2012 10:12 | Ongevallen | auteur de redactie
NIJKERK - Een kettingbotsing heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor een stremming gezorgd op de A28 Amersfoort - Zwolle. Ter hoogte van Nijkerk kwamen zes personenauto's met elkaar in aanrijding. Een achteropkomende vrachtwagen kon het ongeval niet meer ontwijken en botste er bovenop. De rijbaan werd in zijn geheel afgesloten tussen het knooppunt Hoevelaken en Strand Nulde.

Er was sprake van een behoorlijk puinhoop meldt de Verkeersinformatiedienst. De voertuigen stonden verspreid over het wegdek. Een van de betrokken personenauto's belandde door de klap in de greppel naast de rijbaan. Toen de toegesnelde hulpdiensten hun werk hadden gedaan kon begonnen worden met de afwikkeling van het ongeval. De Verkeers Ongevallen Anlayse (VOA) werd ingezet om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Mede door een uitgebreid onderzoek duurde het tot vrijdagmorgen 04:15 uur voordat de rijbaan in zijn geheel vrijgegeven kon worden. Over de uitkomst van het onderzoek van de VOA is niets bekend gemaakt.

Weggebruikers richting Zwolle konden de stremming omzeilen door op het knooppunt Hoevelaken richting Apeldoorn (A1) te gaan rijden. Vanaf het knooppunt Beekbergen kon Zwolle via de A50 alsnog bereikt worden.