Transport Online - 'Marco Kroon aangehouden na kopstoot aan agent'

'Marco Kroon aangehouden na kopstoot aan agent'

'Marco Kroon aangehouden na kopstoot aan agent'
04-03-2019 13:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Majoor Marco Kroon (48) is zondag aangehouden in het centrum van Den Bosch. Waarvan de drager van de Militaire Willems-Orde precies wordt verdacht, kan zijn advocaat Geert-Jan Knoops niet zeggen.

"Ik weet momenteel niet wat er gaande is", zegt Knoops, die over de kwestie nog geen direct contact met Kroon heeft gehad. "Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen.''

De Koninklijke Marechaussee wil niets kwijt over de identiteit, verdenking en aanhouding van de verdachte, maar bevestigde wel dat er in Den Bosch "een militair'' is aangehouden. Deze militair wordt volgens een woordvoerder in de loop van maandagmiddag na diens verhoor vrijgelaten.

Het Brabants Dagblad berichtte maandag dat Kroon werd aangehouden nadat hij in de binnenstad van Den Bosch een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan een agent, die hem aansprak op wildplassen. De politie in Den Bosch wil niet zeggen of en hoe ernstig de politieagent gewond is geraakt.

Kroon werd in 2009 als eerste militair sinds 1955 onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. Sindsdien zijn er tal van kwesties rondom zijn persoon geweest.

Zo werd hij in 2011 veroordeeld voor het bezit en levering van stroomstootwapens. Vorig jaar verscheen zijn boek Kroongetuige, waarin hij zijn lotgevallen in Afghanistan beschrijft. De majoor raakte in opspraak, omdat hij pas jaren na dato beweerde dat hij bij een geheime operatie een vijandelijke strijder had omgebracht. Militairen moeten zoiets meteen melden. In november vorig jaar vertelde de ex-commando in de talkshow Pauw dat hij in Afghanistan op een geheime missie zou zijn ontvoerd, mishandeld en ook verkracht. Uit wraak zou hij zijn verkrachter om het leven hebben gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions