Transport Online - Boskalis en Kotug tekenen intentieovereenkomst voor verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda

Boskalis en Kotug tekenen intentieovereenkomst voor verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda

Boskalis en Kotug tekenen intentieovereenkomst voor verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda
04-03-2019 09:24 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft met medeaandeelhouder Kotug International B.V. (Kotug) een intentieovereenkomst getekend voor de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group (Boluda). Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage EUR 300 miljoen. Boskalis verwacht voor zijn vijftig procent belang in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op elf havens in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boskalis en Kotug zijn van mening dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld.

Boluda is in 1837 opgericht en reeds in 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika. De combinatie Kotug Smit Towage en Boluda is zeer complementair waardoor deze voorgenomen transactie voor alle stakeholders aantrekkelijk is.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke condities zoals een boekenonderzoek en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen