Man rijdt met auto carnavalsstoet in Aalst in

Man rijdt met auto carnavalsstoet in Aalst in
03-03-2019 21:31 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

AALST - In het Belgische Aalst is een man met een personenwagen met afgeplakte nummerplaten enkele meters in het parcours van de openingsstoet van Aalst Carnaval gereden. Volgens burgemeester Christoph D'Haese ging het niet om een incident met terroristisch motief, maar om een verwarde man. De bestuurder is aangehouden en wordt ondervraagd. Er vielen geen slachtoffers.

Politieagenten hebben de bestuurder van de auto snel kunnen overmeesteren en de sleutels van de wagen in beslag genomen. De bestuurder zou een psychiatrische voorgeschiedenis hebben. Aan de politie heeft hij verklaard dat hij "Aalst een lesje wou leren''.

Volgens Belgische media zijn in de wagen van de oudere man een honkbalknuppel en messen aangetroffen. Het parket van Oost-Vlaanderen kon dat niet bevestigen, maar zei wel dat de man onder invloed van verdovende middelen zou zijn geweest. Volgens ooggetuigen werd de bestuurder de hele namiddag in de buurt van de stoet gezien. Hij had veel gedronken, ging zijn wagen halen en kwam uiteindelijk via een zijstraat on de stoet terecht, aldus VTM Nieuws.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden