Transport Online - Schade na explosie in Amsterdam

Schade na explosie in Amsterdam

Schade na explosie in Amsterdam
03-03-2019 10:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Door een ontploffing hebben meerdere panden in Amsterdam-Oost zondagochtend vroeg schade opgelopen. Er ging een explosief af, zegt de politie. Die kreeg rond 05.10 uur meerdere meldingen van een harde knal ter hoogte van een coffeeshop in de Linnaeusstraat.

Surveillerende agenten zagen een lichtflits en hoorden een harde knal. Een politiewoordvoerster zegt dat onder meer sprake is van schade aan ramen van gebouwen. Die panden bevinden zich in sommige gevallen tientallen meters verderop. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie hebben onderzoek gedaan en geconstateerd dat de ontploffing was veroorzaakt door een explosief. De politie kon niet zeggen om welk soort explosief het ging.

Er zijn geen mensen gewond geraakt. Na de explosie werden enkele buurtbewoners uit voorzorg geëvacueerd. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam meldt dat die bewoners weer naar huis mochten gaan nadat medewerkers van bouw- en woningtoezicht de huizen in de omgeving van de coffeeshop hadden geïnspecteerd.

In januari was al sprake van een nachtelijke ontploffing bij dezelfde coffeeshop in de Linnaeusstraat. Het is niet bekend wie achter de ontploffing zat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen