Onderzoek leider damclub om heimelijk filmen

Onderzoek leider damclub om heimelijk filmen
01-03-2019 20:02 | Binnenland | auteur ANP

CULEMBORG - Tegen een jeugdleider van een damclub uit Culemborg loopt een strafrechtelijk onderzoek omdat hij heimelijk mensen zou hebben gefilmd. Volgens De Telegraaf gaat het om jonge dammers onder de douche. De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt. De man is verdacht van stiekem filmen, maar zit niet vast.

De politie wil verder alleen kwijt dat het onderzoek op gang kwam, nadat er eind november 2018 vanuit de damvereniging één melding was binnengekomen. Bij het onderzoek zijn een aantal gegevensdragers in beslag genomen.

Voorzitter Ebbo de Jong van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) bevestigt dat de man, jeugdleider bij damvereniging Denk en Zet in Culemborg, is geschorst "in afwachting van de uitslag van een lopend strafrechtelijk onderzoek''. De bond heeft begin februari contact gehad over de zaak met de betreffende coach. Voorzitter De Jong wil inhoudelijk verder niets zeggen.

De Telegraaf haalt ook de man zelf aan."Ik ben niet geschorst”, zegt hij tegen de krant vanuit Marokko, waar hij met vakantie is. Hij ontkent dat hij minderjarigen heeft gefilmd in de 45 jaar dat hij actief is als trainer."Daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik wilde mijzelf filmen, omdat ik een zware jichtaanval had en wilde zien hoe dat eruit zag. Er is niks gebeurd, ze zullen niks vinden.”Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden