Clicky


Vrachtauto met kraan tegen brug

Vrachtauto met kraan tegen brug
06-01-2012 10:57 | Ongevallen | auteur de redactie
CULEMBORG - Donderdagavond rond 18.45 uur reed een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hellouw met een uitstekende kraan tegen een brug over de Provincialeweg N320. De bestuurder is door brandweer- en ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald. Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken geraakt.

De vrachtwagen met een vracht takken kwam vanaf de A2. Vermoedelijk was de kraan niet geheel ingeklapt. De uitstekende voet is tegen de onderzijde van de brug geslagen. De cabine sloeg tegen de zijkant van de brug en schoot vervolgens via de andere weghelft de berm in. De vrachtauto kwam weer op zijn eigen helft terecht en na ongeveer 800 meter kwam het geheel uiteindelijk tot stilstand.
De 61-jarige chauffeur had last van zijn nek en rug, waarop zijn nek door ambulancemedewerkers is gefixeerd. Hij is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Tiel overgebracht.

Wegafzetting
Politieagenten hebben een deel van de Provincialeweg tussen de Erasmusweg en Rijksstraatweg afgezet. Ook namen zij een getuigenverklaring op. Er bleek een heel spoor olie te zijn gelekt uit het hydraulische systeem. Na de eerste hulpverlening heeft de brandweer de dieseltanks leeggepompt en via de provincie is het wegdek gereinigd.

De brug zal vrijdag nader geïnspecteerd worden.