Raad van State blokkeert uitbreiding Efteling

Raad van State blokkeert uitbreiding Efteling
01-03-2019 14:49 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De Efteling kan voorlopig nog niet beginnen met de uitbreiding van het attractiepark in Kaatsheuvel. De Raad van State heeft dat vrijdag bepaald in een spoedprocedure die een groep omwonenden had aangespannen.

De Raad van State betwijfelt of het geluid en de parkeerproblemen aanvaardbaar blijven volgens de regels die de gemeente heeft opgelegd bij de goedkeuring van de plannen.

Loon op Zand gaf in september groen licht voor de uitbreiding van De Efteling. Ten oosten staat een uitbreiding met 3 hectare gepland en ten westen met 5 hectare.

De Efteling wilde in het oostelijke deel snel aan de slag met een nieuwe attractie. De Efteling moet in ieder geval de uitkomst van een bodemprocedure afwachten, aldus de rechter vrijdag.

De Efteling is teleurgesteld over de uitspraak. "Wij begrijpen dat omwonenden de keuze maken om juridische stappen te zetten, maar hadden natuurlijk liever een andere uitspraak gezien. De plannen zijn tot stand gekomen na een uitgebreid proces, waarin de inbreng van zoveel partijen én ook van de omwonenden heel zorgvuldig is verwerkt. Er is gezocht is naar een balans tussen alle belangen. We wachten de definitieve uitspraak van de Raad van State af'', laat een woordvoerder weten in een verklaring.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden