Londen schikt met Eurotunnel na veerdienstrel

Londen schikt met Eurotunnel na veerdienstrel
01-03-2019 13:51 | Weer en Verkeer | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse regering heeft een schikking van 33 miljoen pond (ruim 38 miljoen euro) getroffen met Eurotunnel. Dat bedrijf stapte naar de rechter omdat het gepasseerd zou zijn toen de overheid scheepvaartbedrijven inhuurde. De staat wilde zo garanderen dat ook bij een brexit zonder deal voldoende schepen beschikbaar zouden zijn om cruciale goederen te importeren.

De regering had onder meer het bedrijf Seaborne Freight in de arm genomen, maar besloot dat contract vorige maand te ontbinden. Seaborne bleek volgens de BBC geen eigen boten te hebben en had ook nooit een veerdienst gerund. Eurotunnel betoogde dat het wel ervaring had met het opzetten van een scheepvaartverbinding. Het bedrijf vond dat het ook benaderd had moeten worden door de regering.

Het juridische gesteggel met Eurotunnel is een nieuwe tegenvaller voor verantwoordelijk minister Chris Grayling (Transport). Hij ligt toch al onder vuur vanwege de problemen met Seaborne. Britse media spreken over een 'veerbootfiasco' en de oppositie heeft zijn aftreden geëist. De linkse Labourpartij verwijt de minister blunder op blunder te stapelen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden