Vliegveld Düsseldorf deels ontruimd

Vliegveld Düsseldorf deels ontruimd
01-03-2019 09:07 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DÜSSELDORF - Een deel van de luchthaven van het Duitse Düsseldorf is vrijdag ontruimd nadat mensen die niet waren gecontroleerd tussen mensen raakten die dat wel waren. Uit onderzoek blijkt dat er geen opzet in het spel was. Een passagier had een nooddeur geopend. Hij was vervolgens met twee anderen in zijn kielzog de beveiligde zone van de luchthaven binnengewandeld.

De luchthavenautoriteiten besloten alle passagiers opnieuw door de veiligheidscontrole te laten gaan. Ook passagiers die al in een vertrekkend vliegtuig zaten, moesten uitstappen en opnieuw langs de controle. Passagiers in toestellen die net waren geland mochten niet uitstappen. Bij elkaar hadden 6500 reizigers last van het incident.

De terminals werden na korte tijd vrijgegeven. Er waren op dat moment lange rijen met wachtenden ontstaan.

De politie heeft twee van de drie mensen die door de nooddeur gingen geïdentificeerd. Zij zijn niet aangehouden. De deur werd vermoedelijk uit onwetendheid geopend, aldus de politie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden