Ralf Krewinkel stapt op als burgemeester van Heerlen

Ralf Krewinkel stapt op als burgemeester van Heerlen
28-02-2019 22:58 | Binnenland | auteur ANP

HEERLEN - Ralf Krewinkel stapt op als burgemeester van Heerlen. Dat heeft hij donderdagavond laten weten. Aanleiding is het uitlekken van zijn sollicitatie naar de burgemeesterspost in buurgemeente Kerkrade. In de Heerlense politiek ontstond over die sollicitatie veel beroering omdat Krewinkel al een jaar ziek thuiszit en in die tijd solliciteerde.

Krewinkel stond tweede op de voordrachtslijst. De gemeenteraad van Kerkrade droeg woensdag de huidige burgemeester van Beesel, Petra Dassen, als nieuwe eerste burger voor.

Maar omdat de besloten voordrachtsvergadering via luidsprekers elders in het raadhuis kon worden gevolgd, lekte Krewinkels naam uit. Krewinkel houdt het voor gezien, want "gelet op de ontstane situatie en politieke realiteit wil ik Heerlen niet belasten met verder gedoe'', schrijft hij. De Limburgse gouverneur Theo Bovens zegt dat er en onderzoek komt naar het uitlekken van de naam van Krewinkel.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden