Twee keer 750 euro boete voor ontbreken gecertificeerde transportbegeleiders

Twee keer 750 euro boete voor ontbreken gecertificeerde transportbegeleiders [+foto's]
28-02-2019 15:49 | Overtredingen | auteur Redactie

LELYSTAD - De politie zag woensdagavond in Lelystad twee vrachtwagens rijden met één begeleidersvoertuig ervoor. Beide vrachtwagens waren geladen met een vaartuig. Vooral één van de beide vaartuigen stak een flink stuk uit waardoor de politie het vermoeden had dat er een ontheffing nodig was voor het vervoer en dat er tevens twee begeleidingsvoertuigen voor het transport nodig waren.

Op de Larserdreef in Lelystad kreeg het transport een stopteken. Van alle voertuigen werden de documenten gevraagd en gecontroleerd alsook de rijbewijzen van de chauffeurs. Ook werden beide combinatie's gecontroleerd op lengte, breedte en hoogte.

Beide vrachtwagens waren in het bezit van een geldige ontheffing voor dit transport en alle maten vielen binnen de ontheffingen. Echter bleek de bestuurder van het begeleidingsvoertuig niet over de juiste papieren te beschikken. De bestuurder was zelf vrachtwagenchauffeur maar niet opgeleid voor het begeleiden van een transport. Voor het transport van één van beide vrachtwagens waren, zoals de politie al vermoedde, twee begeleiders noodzakelijk.

Voor het rijden zonder begeleiders heeft de 58-jarige chauffeur uit Etten-Leur een boete gekregen van 750 euro. De bestuurder van het begeleidingsvoertuig, een 47-jarige man uit Honselersdijk, heeft ook een boete gekregen van 750 euro.

De 58-jarige chauffeur heeft het bevel gekregen stil te houden totdat er twee gecertificeerde begeleiders aanwezig waren. De derde chauffeur kon gezien de afmetingen van zijn combinatie zijn weg zonder begeleiding vervolgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden