Clicky

 
Transport Online - 'Fransen dwarsbomen mogelijk mandaat Elbers'

'Fransen dwarsbomen mogelijk mandaat Elbers'

'Fransen dwarsbomen mogelijk mandaat Elbers'
28-02-2019 13:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Frankrijk gaat mogelijk voor de herbenoeming van Pieters Elbers als baas van KLM liggen. Volgens de Franse krant Les Echos gaan er geluiden op bij het Franse ministerie om de aandeelhoudersvergadering van april uit te stellen. Daar wordt onder meer over de nieuwe termijn voor Elbers gestemd.

Ook de toetreding van de Nederlander in de directie van Air France-KLM kan volgens bronnen niet worden aanvaard, zo schrijft de krant. Frankrijk was eerder verrast door de staatsdeelneming van Nederland in Air France-KLM. Na de verrassende zet door het kabinet klonken in Parijs woorden als geniepig en onvriendelijk. Vrijdag komen ministers van beide landen bijeen om over de luchtvaartcombinatie te praten.

Les Echos schrijft dat de Fransen vanwege hun langjarige aandeelhouderschap in Air France-KLM een groter stemrecht hebben. Daarbovenop heeft het personeel van Air France ook 4 procent van het moederbedrijf in handen. Daarmee hebben de Fransen de overhand, aldus Les Echos.

Eerder waarschuwden de Fransen nog voor instabiliteit in het management van de luchtvaartcombinatie als gevolg van de Nederlandse bemoeienis. Het kabinet zou er alles aan moeten doen om dat te voorkomen. Minister van Financiën Bruno Le Maire zei eerder nog het ongehoord te vinden dat een land als Nederland, als één van de grondleggers van de Europese Unie, een dergelijke streek levert.

Het ministerie van Financiën in Den Haag wil niet reageren op het bericht.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden