Clicky


Ook vrachtwagens in Duitsland hebben last van storm

Ook vrachtwagens in Duitsland hebben last van storm [+foto's]
05-01-2012 12:12 | Buitenland | auteur de redactie
KORBACH(D) - Ook in Duitsland hebben vrachtwagens deze dagen veel last van zware windstoten. Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur raakte op dinsdagavond door de harde wind van de weg op de Korbacher ringweg.

Door rukwinden werd de 15-tonner van de weg geblazen. Volgens de politie was er, toen de wielen in de drassige berm terecht kwamen, geen houden meer aan.

De vrachtwagen, geladen met emmers verf, kwam tegen een boom tot stilstand. Door de klap barsten sommige emmers open en waren een aantal struiken witgekleurd door de verf.

De vrachtwagenchauffeur, die op 1 januari zijn 49ste verjaardag vierde kan dat voortaan op 3 januari ook doen. De man hield slechts een blauwe plek op zijn bovenarm over aan het ongeval. Als je naar de zeer beschadigde cabine kijkt dan is dat een wonder.

Ook donderdagochtend was het raak. Nabij Vogelsberg raakte een vrachtwagen, eveneens beladen met verf en vernis, van de weg en kwam tot stilstand in de sloot. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd maar ook hier raakte de chauffeur niet gewond.

Voor foto's van het eerste ongeval klikt u hier

Voor een foto van het tweede ongeval klikt u hier