Clicky

 
Transport Online - Meer dan 15.000 euro aan boetes tijdens Belgische controle

Meer dan 15.000 euro aan boetes tijdens Belgische controle

Meer dan 15.000 euro aan boetes tijdens Belgische controle
27-02-2019 20:07 | België | auteur Redactie

ANTWERPEN -  Op woensdag 27 februari controleerde de Antwerpse verkeerspolitie tijdens hun dagelijkse werkzaamheden enkele voorbij rijdende vrachtwagens. Bij die controles werden ernstige overtredingen vastgesteld die de verkeersveiligheid in het gedrang konden brengen. Er werd voor meer dan vijftienduizend euro aan overtredingen vastgesteld.

De controles gebeurden op verschillende plaatsen rond Antwerpen.

Eén vrachtwagen werd aan de kant gezet en gecontroleerd omdat de chauffeur tijdens het rijden gebruik maakte van zijn telefoon. In het voertuig zaten nog vier personen andere personen die geen gordel droegen. Bovendien bleek dat het voertuig overbeladen was. De vrachtwagen mocht 44 ton wegen, maar tijdens de weging werd vastgesteld dat de vrachtwagen meer dan 60 ton woog. Er volgden nog meer overtredingen: de chauffeur had gedurende 21 dagen geen wekelijkse rust genomen. Het bedrijf waar de chauffeur voor reed, ging in op het voorstel van een onmiddellijke boete van 9.150 euro.

Een andere vrachtwagenchauffeur reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Op twee plaatsen werden vrachtwagens die overbeladen waren, gestopt. Het kostte de chauffeurs respectievelijk 1.200 en 4.400 euro.

Een andere chauffeur reed met zijn lichte vrachtwagen rond terwijl hij al een rijverbod van twee weken had. 

Een vrachtwagen met een open laadbak werd gecontroleerd omdat zijn lading steen op geen enkele manier vastgezet was. Dat moest in orde gebracht worden voor er verder gereden kon worden. Het kostte het bedrijf 1.000 euro.

De Belgische politie meldt dit soort controles vaker te zullen doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden