Clicky


Vrachtwagentrailer waait om op de A1

Vrachtwagentrailer waait om op de A1
03-01-2012 15:39 | Ongevallen | auteur de redactie
Weggebruikers ondervinden dinsdagmiddag op diverse plaatsen flinke hinder van de harde wind die over ons land raast. Op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort waaide een vermoedelijk lege trailer van een vrachtwagen om tussen het knooppunt Diemen en de afrit Muiden, meldt de Verkeersinformatiedienst. Vanaf 13:45 uur was daar slechts een rijstrook beschikbaar.

Ondanks het relatief rustige verkeersbeeld vanwege de kerstvakantie bleef er veel te weinig asfalt over voor het overige verkeer. Onmiddellijk ontstond er een file van 4 kilometer tussen Diemen en Muiden. Dit leverde automobilisten rond 14:30 uur ruim een half uur extra reistijd op. Om het passerende verkeer iets meer lucht te geven besloot Rijkswaterstaat de wisselstrook richting Amersfoort beschikbaar te stellen, zodat er een betere doorstroming zou ontstaan. Door onder andere de slechte weersomstandigheden wil de file echter maar moeizaam oplossen. Verkeer richting Amersfoort kan dan ook beter voor een andere route kiezen.

Het is verstandig om op het knooppunt Watergraafsmeer via Utrecht te gaan rijden. Het verkeer rijdt dan over een klein stukje A10, volgt daarna de A2 in zuidelijke richting en passeert Utrecht aan de zuidkant over de A12 en de A27. Vanaf het knooppunt Rijnsweerd kan er richting Amersfoort gereden worden. Dit lijkt een ontzettende eind om, maar het kost uiteindelijk minder tijd dan het trotseren van de file. Vanwege de kerstvakantie is deze route vooralsnog filevrij.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat durfde niets te zeggen over de duur van de bergingswerkzaamheden. Door de harde wind worden de werkzaamheden bemoeilijkt en is het dus moeilijk een prognose te maken.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats