Transport Online - Hans Smits: 'Extra garantie voor belangen KLM'

Hans Smits: 'Extra garantie voor belangen KLM'

Hans Smits: 'Extra garantie voor belangen KLM'
27-02-2019 14:08 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - De verrassende staatsdeelneming van Nederland in Air France-KLM is vooral een extra garantie voor de belangen van KLM en Schiphol. Dat zei Hans Smits, voorzitter van de raad van commissarissen van KLM tegen het ANP. Hij noemde de timing van minister Wopke Hoekstra (Financiën) verrassend, maar de stap an sich niet zozeer, gelet op de inhoud.

Smits sprak eerder ook met Hoekstra's voorganger Jeroen Dijsselbloem over een staatsbelang in Air France-KLM. Hij juicht het toe dat Nederland zijn betrokkenheid toont. Van wantrouwen tegen de Fransen is volgens Smits geen sprake, al snapt hij de algehele teneur die daarover is ontstaan. Hij wijst op de eerder strijd over onder meer de kaspositie van KLM en de recente discussie over de positie van KLM-baas Pieter Elbers.

Hij benadrukt dat Nederland het beste voor heeft met de belangen van Schiphol en de luchtvaartcombinatie. Dat Air France-KLM-topman Ben Smith zitting krijgt in de raad van commissarissen van KLM is volgens hem nu mogelijk, omdat de positie van topman en voorzitter bij Air France-KLM sinds kort uit elkaar zijn getrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions