Transport Online - Eis vijf jaar cel verkeersdrama Anna Paulowna

Eis vijf jaar cel verkeersdrama Anna Paulowna

Eis vijf jaar cel verkeersdrama Anna Paulowna
27-02-2019 12:29 | Binnenland | auteur ANP

ALKMAAR - De 20-jarige Siem B. uit Oudesluis moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft vijf jaar de gevangenis in voor het veroorzaken van een fatale autocrash in Anna Paulowna, waarbij op 1 september kort na middernacht afgelopen jaar drie tieners van 15 en 16 jaar om het leven kwamen. Ook eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Alkmaar een rijverbod voor de duur van vijf jaar, die ingaat na de celstraf.

De aanklaagster zei ,,geen enkele twijfel" te hebben over de vraag of B., die zegt zich niets te herinneren, de bewuste avond achter het stuur van de auto heeft gezeten en de crash heeft veroorzaakt. Volgens haar heeft hij zich laten uitdagen door een vriend die met piepende banden wegreed en vervolgens het gaspedaal van zijn Peugeot 206 onverantwoord diep ingetrapt.

"Hij had er alles voor over om te laten zien wie de snelste was. Hij maakte er gewoon een race van", zei de officier van justitie. Zij verweet hem stoerdoenerij en roekeloosheid, met vier jonge passagiers aan boord. "Hij heeft de veiligheid van de inzittenden volledig aan zijn laars gelapt", zei ze.

B. begon midden in het dorp met een snelheid van 80 tot 90 kilometer per uur een inhaalmanoeuvre, waarna hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Zijn auto knalde tegen een boom en draaide daarna om zijn as. Drie jongens die op de achterbank zaten, werden door het gat van de weggeslagen achterklep uit de auto geslingerd. Zij overleden ter plekke aan zwaar hoofdletsel. B. en zijn toenmalige vriendin, die naast hem zat, raakten gewond. Geen van de inzittenden had een gordel om.

De aanklaagster nam het hoog op dat B. geen verantwoordelijkheid op zich neemt. "Hij is al in de ambulance begonnen zijn eigen straatje schoon te vegen en is zelfs zover gegaan dat hij de schuld botweg in de schoenen schoof van het jongste dodelijke slachtoffer." Ze vond het "moeilijk te geloven" dat hij zich niets meer herinnert.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions