Verdachte autocrash Anna Paulowna: 'Ik wou dat ik die jongens kon terugbrengen'

Verdachte autocrash Anna Paulowna: 'Ik wou dat ik die jongens kon terugbrengen'
27-02-2019 11:30 | Binnenland | auteur ANP

ALKMAAR - "Ik vind het onwijs moeilijk mijn gevoelens te uiten. Maar ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Als ik de tijd kon terugdraaien en die jongens kon terugbrengen op de wereld, dan had ik dat gedaan. Maar dat kan ik niet."

Dat zei de 20-jarige Siem B. uit Oudesluis woensdag in de rechtbank in Alkmaar na het voorlezen van de slachtofferverklaringen in zijn strafproces. B. is verdachte in de zaak rond de fatale autocrash in Anna Paulowna op 1 september vorig jaar, waarbij drie tieners omkwamen. Een ander raakte ernstig gewond. Zij zaten in de auto van B. toen die met hoge snelheid verongelukte.

Het Openbaar Ministerie (OM) wijst B. aan als schuldige. Hoewel hij zelf zegt zich niets van de betreffende avond te kunnen herinneren, staat volgens de aanklaagster vast dat hij de auto bestuurde op het moment van de fatale crash. In zijn bloed zijn die avond sporen van drank en drugs gevonden.

De ouders van de drie overleden jongens en de vierde inzittende, zijn toenmalige vriendin, verweten B. in zeer emotionele verklaringen dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn gedrag en zich respectloos opstelt. Hij heeft wisselend verklaard en zelfs een van de overleden slachtoffers genoemd als bestuurder.

"Je vindt jezelf zielig. Maar drie gezinnen en een heel dorp zijn kapotgemaakt en dat heb jij gedaan", sprak een van de ouders. "Voor mij is dit drievoudige moord", zei een moeder. De ouders van een van de slachtoffers hoorden de klap van het ongeval en vonden hun eigen zoon in een plas bloed op straat. "Ik wil heel graag bij je zijn, maar ik heb hier ook nog een ontwricht gezin. Maar eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot ik oud ben en mijn tijd hier erop zit", sprak de vader huilend tot zijn overleden kind.

Het OM spreekt later de strafeis uit.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden