Clicky


Kosten drugsafval niet voor grondeigenaren

Kosten drugsafval niet voor grondeigenaren
27-02-2019 11:21 | Binnenland | auteur ANP

NUENEN - Eigenaren van een weiland in Nuenen waar drugsafval was gevonden, hoeven de kosten voor het opruimen daarvan niet te betalen. De Raad van State bepaalde dat woensdag. De grondeigenaren hadden niets met de twee dumpingen van drugsafval te maken. Dat hadden onbekenden gedaan.

Het gemeentebestuur van Nuenen, Gerwen en Nederwetten wilde de kosten van het opruimen van het drugsafval verhalen op de eigenaren van het weiland. Volgens de gemeente overtraden ze de wet, onder meer door het afval te laten liggen terwijl dat niet mag volgens het bestemmingsplan. De gemeente liet de gevaarlijke troep in beide gevallen zelf opruimen voor een bedrag van in totaal ongeveer 45.000 euro.

De Raad van State stelt dat de eigenaren niet wisten dat het drugsafval op hun weiland was gedumpt. Zij konden dat ook niet weten, omdat het drugsafval op onverwacht momenten was achtergelaten. ,,Daarom zijn de eigenaren niet de overtreders en was de gemeente niet bevoegd om tegen hen op te treden.''

Eerder had de rechter in Den Bosch al bepaald dat onschuldige grondeigenaren niet de dupe mochten worden van drugsafval dat onbekenden hadden achtergelaten. De gemeente ging tegen dat besluit in beroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions