Luik Natie Coldstore opent nieuw koelhuis in Antwerpse haven

Luik Natie Coldstore opent nieuw koelhuis in Antwerpse haven
27-02-2019 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - Op 15 februari 2019 nam Luik Natie Coldstore een nieuw koelhuis in gebruik dat ruimte biedt voor 6.000 extra palletplaatsen. In 2020 opent het bedrijf uit Kallo ook een gloednieuw diepvriesmagazijn, met 22.000 palletplaatsen veruit het grootste exemplaar in Antwerpen.

Het koelmagazijn is ontworpen op maat van een snelle behandeling van vers fruit. De gekoelde open ruimte laat toe snel en correct geelcontroles, kwaliteitsinspecties en fytosanitaire controles uit te voeren.

"Met deze nieuwe magazijnen geloven wij in de toekomst van Antwerpen als fruithaven. Wij willen dat Antwerpen niet alleen gekend is voor zijn bananen. Luik Natie Coldstore is klaar om ander fruit zoals ananas, mango’s, avocado’s en andere soorten fruit en groenten te lossen”, zegt Stefaan Verhelst (Managing Director Luik Natie Group).

Naast overslagpartner voor vers fruit, is Luik Natie Coldstore sterk in het lossen en laden van gepalletiseerd en bulk diepvriesgoed zoals diepgevroren vis, frieten en vlees.

Met de nieuwe magazijnen overschrijdt de totale opslagcapaciteit voor voedingswaren in de Port of Antwerp de 100 000 palletplaatsen.

CO2-neutraal

Tegen 2020 wil Luik natiehonderd procent CO2-neutraal opereren door alle energie zelf op te wekken. Dat gebeurt met zonnepanelen en windenergie. Het bedrijf investeert tegelijk in de nodige batterijcapaciteit. De state-of-the-art koelinstallaties zullen enkel gebruik maken van regenwater.

Havenschepen Annick De Ridder: “De transitie naar een circulaire en CO2-neutrale economie is één van de strategische prioriteiten van Port of Antwerp. Een duurzaam energiebeleid maakt daar ook deel van uit. Het doet me plezier om te zien dat Luik Natie Coldstore een duidelijke ambitie heeft op het vlak van energie-efficiëntie en CO2-uitstoot. Zo kan het andere ondernemingen inspireren om energie-efficiëntie te verankeren in hun bedrijfsvoering.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden