Transport Online - Air France-KLM onderuit op Damrak

 


Air France-KLM onderuit op Damrak

Air France-KLM onderuit op Damrak
27-02-2019 09:15 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Air France-KLM ging woensdag hard onderuit op de beurs in Amsterdam, nadat de Nederlandse overheid een belang in de luchtvaartcombinatie heeft genomen. Betalingsdienstverlener Adyen was daarentegen erg in trek, na beter dan verwachte cijfers. Naast bedrijfsresultaten ging de aandacht op de Europese beurzen uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,6 procent in de min op 540,01 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 775,84 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,5 procent.

Air France-KLM kelderde ruim 10 procent bij de middelgrote fondsen en beleefde daarmee de grootste koersdreun in negen maanden tijd. De Nederlandse staat heeft voor 680 miljoen euro een belang van 12,68 procent genomen in de luchtvaartcombinatie. Het uiteindelijke doel is om circa 14 procent van de stukken te verwerven, gelijk aan de aandelenportefeuille die Frankrijk in de combinatie bezit.

Adyen klom meer dan 6 procent. Het betalingsbedrijf, dat in juni 2018 zijn beursdebuut maakte, voerde de omzet en winst vorig jaar flink op. Ook houdt het bedrijf vast aan zijn financiële doelstellingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden