Transport Online - Chauffeur veroordeeld tot 150 uur werkstaf voor containerongeluk Zutphen

 


Chauffeur veroordeeld tot 150 uur werkstaf voor containerongeluk Zutphen

Chauffeur veroordeeld tot 150 uur werkstaf voor containerongeluk Zutphen
26-02-2019 13:56 | Ongevallen | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Vaassen voor het plaatsen van een container op de openbare weg in Zutphen zonder veiligheidsmaatregelen te nemen. Hierdoor overleed een bromfietser. De man krijgt een werkstraf van 150 uur, gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De man plaatste op 25 januari 2018 in opdracht van zijn werkgever een 6 meter lange container bij daglicht op de openbare weg, Bronbergen in Zutphen. De container blokkeerde vrijwel de gehele fietssuggestiestrook. De man had geen maatregelen getroffen om de container zichtbaar te maken, zoals het plaatsen van reflecterende bakens of verlichting. Op het moment dat het donker was geworden, reed een 73-jarige vrouw op haar bromfiets tegen de container aan en overleed ter plaatse.

Aanmerkelijk onvoorzichtig

De man had een opleiding gevolgd voor het veilig werken langs de weg. De rechtbankstelt dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig handelde op het moment dat hij de container plaatste, omdat hij geen veiligheidsmaatregelen heeft genomen zodat de container goed zichtbaar zou zijn. Met name omdat hij vaker met containers reed en deze plaatste, had van hem mogen worden verwacht dat hij zorgvuldiger zou hebben gehandeld.

Rol werkgever

Bij het opleggen van de straf hield de rechtbank rekening met de jonge leeftijd van de man en het feit dat hij geen strafblad heeft. Tot slot hield de rechtbank rekening  met de rol die de werkgever had kunnen en moeten spelen. Het gaat dan om zowel het verstrekken van de opdracht en het controleren van de uitvoering. In het bijzonder lette de rechtbank op de korte tijd die de man bij het bedrijf werkte, de tientallen jaren ervaring waarover de werkgever zelf beschikte en zijn bekendheid met de lokale situatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden