Transport Online - Kim Jong-un aangekomen in Vietnam

 


Kim Jong-un aangekomen in Vietnam

Kim Jong-un aangekomen in Vietnam
26-02-2019 09:36 | Buitenland | auteur ANP

HANOI - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is dinsdagochtend (lokale tijd) aangekomen in Vietnam voor zijn tweedaagse top met de Amerikaanse president Donald Trump. Hij arriveerde per trein op het station van de grensplaats Dong Dang. Daar kreeg de dictator van zijn Vietnamese gastheren een warm welkom.

Kim liep na zijn aankomst over een rode loper terwijl een militaire erewacht de wapens presenteerde. Hij stapte vervolgens in een zwarte limousine. Lijfwachten renden naast dat voertuig terwijl het wegreed. De 170 kilometer lange rit naar Hanoi ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Veiligheidstroepen in gepantserde voertuigen bewaakten de route.

In de Vietnamese hoofdstad stonden juichende mensen aan de kant van de weg om de dictator te verwelkomen. Hij verblijft de komende dagen naar verwachting in het luxe Meliá Hotel. Kim is de eerste Noord-Koreaanse leider die Vietnam bezoekt sinds 1964, toen zijn grootvader Kim Il-sung in het land was.

Trump vliegt in Air Force One naar Vietnam, waar hij dinsdagavond wordt verwacht. De twee leiders ontmoeten elkaar woensdag voor nucleair topoverleg. De gesprekken zullen een dag later worden voortgezet. De Amerikanen willen dat Noord-Korea werk maakt van denuclearisatie, terwijl de Noord-Koreanen willen dat de internationale sancties worden opgeheven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden