'1 op 5 banen overbodig door automatisering'

'1 op 5 banen overbodig door automatisering'
26-02-2019 09:26 | Financieel | auteur ANP

AMSTELVEEN - De invoering van technologieën zoals kunstmatige intelligentie zal de arbeidsmarkt de komende drie jaar flink veranderen. Bestuurders beginnen hun organisaties daar inmiddels op aan te passen en verwachten dat uiteindelijk een op de vijf banen overbodig zal zijn. Dat komt naar voren uit een studie van adviesbureau Mercer, waar duizenden managers uit meerdere sectoren en landen aan meededen.

Volgens het onderzoek denkt bijna driekwart van de bestuurders dat de arbeidsmarkt er over drie jaar heel anders uitziet door de automatisering. Vorig jaar ging daar nog één kwart van uit. De meerderheid verwacht dit jaar al de nodige acties te nemen om meer werk binnen hun bedrijf verder te automatiseren. Zo zouden de afdelingen personeelszaken meer gebruik kunnen maken van data om weloverwogen beslissingen te maken.

Ook werknemers zetten zich schrap voor de komst van de nieuwe technologieën. Al een op de drie werknemers vreest dat automatisering op termijn hun baan overbodig maakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden